Salát z čínského zelí s kokosovou zálivkou

Ingredience


Celer řapíkatý 3 ks
Cibulka jarní 6 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Mrkev kořen 150 g
Zelí čínské 250 g
Arašídy 80 g
Chilli omáčka 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čínské zelí rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky, opláchnutou kukuřici nakrájíme na kousky, arašídy umeleme.
  2. Na zálivku promícháme kokosové mléko s citronovou šťávou, chilli omáčkou, arašídovým krémem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Nejlépe zálivku smícháme v mixeru.
  3. V míse promícháme zeleninu, zalijeme zálivkou a podáváme.