Zapečené dršťky po ukrajinsku
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Cibule sterilovaná |
200 g |
Dršťky vařené |
500 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Jáhly - loupané proso |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.
- Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.
- Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.
- Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
- Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.