Zapečené dršťky po ukrajinsku

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 1 ks
Cibule sterilovaná 200 g
Dršťky vařené 500 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Jáhly - loupané proso 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.
  2. Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.
  3. Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.
  4. Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
  5. Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.