Telecí na víně po gruzínsku

Ingredience


Cibule 2 ks
Hrozinky 50 g
Máslo čerstvé 120 g
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže dušená 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí hruď 550 g
Víno červené 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí hrudí nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme. Do 250 ml červeného vína namočíme hrozinky.
  2. V kastrole na másle společně orestujeme telecí maso s cibulí. Jakmile osmahnou, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem a zalijeme vínem s hrozinkami. Přikryjeme poklicí a dusíme, asi 35-40 minut, dokud maso nezměkne.
  3. Při podávání klademe na talíř maso podlité částí vydušené šťávy, překryjeme čerstvou dušenou rýží, kterou přelijeme druhou částí šťávy. Vše posypeme sekanou petrželkou.