Hovězí maso s květákem
Ingredience
Česnek |
50 g |
Cibule |
500 g |
Glutasol |
20 g |
Hovězí maso přední |
1000 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Květák |
400 g |
Olej stolní |
300 ml |
Omáčka sójová |
200 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
- Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.
- Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.
- Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.
- Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.