Hovězí maso s květákem

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 500 g
Glutasol 20 g
Hovězí maso přední 1000 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Květák 400 g
Olej stolní 300 ml
Omáčka sójová 200 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.
  3. Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.
  4. Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  5. Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.
  6. Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.