Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hovězí libové 500 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika zelená 4 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 3 polévková lžíce
Zakysaná smetana 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso z krkovice 2x umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme jemně utřený česnek se solí, sůl, pepř a 3 lžíce horké vody. Směs dobře prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je olejem a dáme na 30 minut do chladničky odležet.
  2. Mezitím na proužky nakrájíme pálivou zelenou papriku a na čtvrtky menší rajčata.
  3. Odležené mititei upečeme po všech stranách na grilu.
  4. Pokrm podáváme jako teplý mezichod s proužky pálivé papriky a čtvrtkami rajčat a osolenou zakysanou smetanou jako dipem.