Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí libové |
500 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
4 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso z krkovice 2x umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme jemně utřený česnek se solí, sůl, pepř a 3 lžíce horké vody. Směs dobře prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je olejem a dáme na 30 minut do chladničky odležet.
- Mezitím na proužky nakrájíme pálivou zelenou papriku a na čtvrtky menší rajčata.
- Odležené mititei upečeme po všech stranách na grilu.
- Pokrm podáváme jako teplý mezichod s proužky pálivé papriky a čtvrtkami rajčat a osolenou zakysanou smetanou jako dipem.