Rajčatová omáčka s banánem
Ingredience
Banány |
80 g |
Bazalka |
20 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
30 g |
Cibule |
50 g |
Cukr třtinový |
15 g |
Limetková kůra |
25 g |
Olej olivový |
30 g |
Paprika zelená |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. Petřelku a bazalku nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme scezená rajčata, banán, chilli papričku, papriku, kousek limetkové kůry, osladíme třtinovým cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka.
- Před podáváním odstraníme kůru a vmícháme bazalku s petrželkou.