Gruzínská hovězí roštěná
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
80 g |
Citrony |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.
- V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.
- Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.