Gruzínská hovězí roštěná

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 80 g
Citrony 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Kečup 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 30 g
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Víno červené 150 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.
  2. V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.
  3. Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.