Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní

Ingredience


Bešamel 150 ml
Brambory vařené 600 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 125 ml
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sardelová pasta 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová krkovička 600 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme sardelovou náplň. Sardelovou pastu utřeme s máslem, vmícháme žemle namočené v mléce, vejce, pepř a důkladně promícháme.
  2. Vepřovou krkovici bez kosti opečeme ze všech stran na pánvi se sádlem. Sádlo s výpekem slijeme do pekáče a maso na povrchu nařízneme do hloubky 20-30 mm, zářezy vyplníme sardelovou náplní a maso přendáme na pekáč se sádlem.
  3. Maso pečeme v troubě po každé straně 45 minut, při pečení ho poléváme horkým hovězím vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení maso zalijeme bešamelovou omáčkou.
  4. Hotové maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, polijeme zahuštěným výpekem a podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou