Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Brambory vařené |
600 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová krkovička |
600 g |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme sardelovou náplň. Sardelovou pastu utřeme s máslem, vmícháme žemle namočené v mléce, vejce, pepř a důkladně promícháme.
- Vepřovou krkovici bez kosti opečeme ze všech stran na pánvi se sádlem. Sádlo s výpekem slijeme do pekáče a maso na povrchu nařízneme do hloubky 20-30 mm, zářezy vyplníme sardelovou náplní a maso přendáme na pekáč se sádlem.
- Maso pečeme v troubě po každé straně 45 minut, při pečení ho poléváme horkým hovězím vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení maso zalijeme bešamelovou omáčkou.
- Hotové maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, polijeme zahuštěným výpekem a podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou