Tatarské Azu s pastýřským salátem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hovězí svíčková |
500 g |
Kečup |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Okurky nakládané |
60 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje.
- Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky.
- Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
- Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo.