Tatarské Azu s pastýřským salátem

Ingredience


Cibule 1 ks
Feferony 2 ks
Hovězí svíčková 500 g
Kečup 50 g
Mouka pšeničná hladká 1 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Okurky nakládané 60 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 3 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Vývar zeleninový 4 polévková lžíce
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje.
  2. Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky.
  3. Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
  4. Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo.