Litevský bramborový kugelis

Ingredience


Brambory 20 ks
Cibule 3 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové škvarky 100 g
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky.
  2. Pekáč vymažeme sádlem, bramborové těsto ve vrstvě 3-4 cm rozestřeme do pekáče a v troubě asi 1 hodinu pečeme.
  3. Mezitím připravíme omáčku. Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  4. Teplý kugelis podáváme na talířích přelitý smetanovou omáčkou.