Litevský bramborový kugelis
Ingredience
Brambory |
20 ks |
Cibule |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové škvarky |
100 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky.
- Pekáč vymažeme sádlem, bramborové těsto ve vrstvě 3-4 cm rozestřeme do pekáče a v troubě asi 1 hodinu pečeme.
- Mezitím připravíme omáčku. Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme ji se zakysanou smetanou.
- Teplý kugelis podáváme na talířích přelitý smetanovou omáčkou.