Jablečný dezert
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Máta |
1 hrst |
Med včelí |
200 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozkrojíme a jádřinců zbavíme jablka, nakrájíme na měsíčky, přidáme citronovou šťávu a posypeme cukrem a skořicí.
- Na másle jablka dozlatova opečeme.
- Jednotlivé plátky rozložíme na talířky a ke zbylému máslu přilijeme smetanu a med a povaříme.
- Medovou zálivkou přelijeme plátky jablíček, ozdobíme mátou a podáváme.