Lilky pečené po gruzínsku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Libeček 3 polévková lžíce
Lilek 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Ocet vinný 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky.
  2. Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr.
  3. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem.
  4. Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.