Lilky pečené po gruzínsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Libeček |
3 polévková lžíce |
Lilek |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky.
- Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr.
- Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem.
- Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.