Tadžický plov se slepicí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Drůbeží maso vařené |
600 g |
Gouda |
200 g |
Játra drůbeží |
300 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme.
- Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut.
- Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem.