Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku

Ingredience


Brusinky 100 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Rýže dušená 600 g
Slepice 0.5 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.
  2. Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.
  3. Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.
  4. Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.