Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku
Ingredience
Brusinky |
100 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
50 g |
Rýže dušená |
600 g |
Slepice |
0.5 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.
- Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.
- Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.
- Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.