Dušená kachna po moldavsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kachna domácí |
1 ks |
Kachní sádlo |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
8 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.
- Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.
- Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.