Dušená kachna po moldavsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory vařené 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kachna domácí 1 ks
Kachní sádlo 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 8 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Víno červené 100 ml
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.
  2. Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.
  3. Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.