Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Drůbeží maso |
750 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle nakrájíme na kusy a namočíme je do vlažného mléka. Syrové drůbeží, nejlépe kuřecí maso spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku.
- V míse pak k mletému masu přidáme sůl, žloutky, muškát a smetanu a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme malé karbanátky, které na másle po obou stranách dorůžova opečeme.
- Opečené karbanátky uložíme do tepla a připravíme dušený hrášek. Do kastrolu se 40 g rozehřátého másla vsypeme scezený sterilovaný hrášek a necháme dusit. Asi po 3 minutách ho lehce zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, trochu osmahneme, zalijeme 3 lžícemi zakysané smetany, uvedeme do varu a sejmeme z ohně.
- Na nahřáté talíře dáme dušený hrášek, na něj doprostřed karbanátky a pokrm posypeme sekaným koprem.