Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Drůbeží maso 750 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle nakrájíme na kusy a namočíme je do vlažného mléka. Syrové drůbeží, nejlépe kuřecí maso spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku.
  2. V míse pak k mletému masu přidáme sůl, žloutky, muškát a smetanu a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme malé karbanátky, které na másle po obou stranách dorůžova opečeme.
  3. Opečené karbanátky uložíme do tepla a připravíme dušený hrášek. Do kastrolu se 40 g rozehřátého másla vsypeme scezený sterilovaný hrášek a necháme dusit. Asi po 3 minutách ho lehce zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, trochu osmahneme, zalijeme 3 lžícemi zakysané smetany, uvedeme do varu a sejmeme z ohně.
  4. Na nahřáté talíře dáme dušený hrášek, na něj doprostřed karbanátky a pokrm posypeme sekaným koprem.