Slanečkové věžičky
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Slaneček |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
- Oloupeme a uvaříme velké brambory a mrkve, vařené brambory nakrájíme na kostky a mrkev na silnější plátky. Na kostky pak nakrájíme připravené slanečky a oloupaná, jádřinců zbavená jablka a malé cibule na kolečka.
- Na kostku bramboru postupně klademe mrkev, slanečka, jablko a kolečko cibule a spíchneme párátkem. Podáváme jako chuťovku polité zakysanou smetanou smíchanou s nasekaným koprem.