Marinované slanečky po estonsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chléb celozrnný žitný |
4 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Hřebíček |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
100 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 ks |
Slaneček |
4 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.
- Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.
- Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.