Marinované slanečky po estonsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chléb celozrnný žitný 4 krajíc
Cibule 2 ks
Hřebíček 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 4 ks
Ocet kvasný lihový 100 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Skořice celá 1 ks
Slaneček 4 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.
  2. Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.
  3. Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.