Bramborový pudink s párky
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Párky jemné |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo utřeme se žloutky, solí a pepřem do pěny.
- Přidáme nadrobno nakrájené párky, den předem uvařené strouhané brambory, sníh z bílků, trochu strouhanky a nasekanou petrželovou nať.
- Těsto naplníme do vymazané a vysypané pudinkové formy, uzavřeme a hodinu vaříme ve vodní lázni.
- Pudink vyklopíme, posypeme strouhankou a pokropíme máslem. Obložíme dušeným špenátem.