Kaštanová polévka mléčná
Ingredience
Hovězí vývar základní |
700 ml |
Kaštany jedlé |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jedlé kaštany vložíme na plech do silně vyhřáté trouby a necháme pár minut péct, až začnou praskat. Kaštany vyjmeme, oloupeme, vsypeme do hrnce, zalijeme silným vývarem a vaříme 1 hodinu. Slijeme polovinu vývaru a zbytek rozmixujeme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme a vaříme aspoň 20 minut.
- Mimo oheň přimícháme smetanu, máslo, rozlijeme do misek a podáváme.