Rizoto s rajčaty a klobásou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
120 g |
Klobása Chorizo |
200 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
40 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rýže dlouhozrnná |
200 g |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.
- Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.
- Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.