Rizoto s rajčaty a klobásou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek mražený 120 g
Klobása Chorizo 200 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej rostlinný 40 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže dlouhozrnná 200 g
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.
  2. Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.
  3. Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.