Pečený fenykl se sušenými rajčaty
Ingredience
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Celer - nať |
2 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pyré rajčatové |
200 ml |
Rajčata sušená sterilovaná |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
- Zelenina: Fenykl kuchyňsky očistíme a rozčtvrtíme. Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou, necháme na sítku okapat a nasekáme nadrobno. Rajčatvé pyré ochutíme sušeným oregánem. Nakrájenou zeleninu vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka asi 10 minut. Měkkou vařenou zeleninu vybereme z hrnce děrovanou lopatkou a necháme ji chvilku rozloženou na ubrousku, abychom z ní vysáli vodu.
- Potom okapané kousky zeleniny vyrovnáme do zapékací nádoby, kterou jsme vytřeli tukem. Na vařený fenykl s celerem rozložíme sušená rajčata, rozetřeme ochucené rajčatové pyré a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Tento pokrm můžeme servírovat horký, ihned po upečení, nebo studený, jako přílohu nebo jako předkrm.