Pečený fenykl se sušenými rajčaty

Ingredience


Olej olivový 2 polévková lžíce
Celer - nať 2 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pyré rajčatové 200 ml
Rajčata sušená sterilovaná 100 g
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
  2. Zelenina: Fenykl kuchyňsky očistíme a rozčtvrtíme. Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou, necháme na sítku okapat a nasekáme nadrobno. Rajčatvé pyré ochutíme sušeným oregánem. Nakrájenou zeleninu vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka asi 10 minut. Měkkou vařenou zeleninu vybereme z hrnce děrovanou lopatkou a necháme ji chvilku rozloženou na ubrousku, abychom z ní vysáli vodu.
  3. Potom okapané kousky zeleniny vyrovnáme do zapékací nádoby, kterou jsme vytřeli tukem. Na vařený fenykl s celerem rozložíme sušená rajčata, rozetřeme ochucené rajčatové pyré a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Tento pokrm můžeme servírovat horký, ihned po upečení, nebo studený, jako přílohu nebo jako předkrm.