Paella s králičím masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
350 g |
Estragon |
15 g |
Feferony |
40 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Játra drůbeží |
100 g |
Králičí maso |
200 g |
Olej olivový |
60 g |
Paprika červená |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata |
200 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Šafrán |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Sůl |
12 g |
Vepřová plec |
200 g |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar slepičí |
250 ml |
Yzop |
15 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králičí a vepřové maso nakrájíme na kostky, drůbeží játra na silnější nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přisypeme králičí a vepřové maso, česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata, feferonku a orestujeme. Přisypeme rýži, osmažíme, podlijeme vínem, promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 15 minut. Osolíme, podle chuti opepříme, přimícháme játra, špetku šafránu, yzop, estragon, šalvěj a podusíme 10 minut.
- Nakonec vmícháme scezený hrášek, posekanou petrželku, promícháme, prohřejeme a odstavíme.