Paella s králičím masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 350 g
Estragon 15 g
Feferony 40 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Játra drůbeží 100 g
Králičí maso 200 g
Olej olivový 60 g
Paprika červená 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata 200 g
Rýže loupaná 250 g
Šafrán 1 špetka
Šalvěj čerstvá 20 g
Sůl 12 g
Vepřová plec 200 g
Víno bílé 300 ml
Vývar slepičí 250 ml
Yzop 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králičí a vepřové maso nakrájíme na kostky, drůbeží játra na silnější nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přisypeme králičí a vepřové maso, česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata, feferonku a orestujeme. Přisypeme rýži, osmažíme, podlijeme vínem, promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 15 minut. Osolíme, podle chuti opepříme, přimícháme játra, špetku šafránu, yzop, estragon, šalvěj a podusíme 10 minut.
  3. Nakonec vmícháme scezený hrášek, posekanou petrželku, promícháme, prohřejeme a odstavíme.