Rybí závitky s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Jogurt bílý |
150 ml |
Kerblík |
20 g |
Limetková kůra |
8 g |
Limetková šťáva |
15 ml |
Losos uzený |
80 g |
Mořský jazyk |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
8 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
60 g |
Vývar rybí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky vsypeme strouhanku, přidáme strouhanou limetkovou kůru, přilijeme limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme tavený sýr a důkladně promícháme. Na filety z mořského jazyka položíme po jednom plátku uzeného lososa, potřeme směsí z misky, zavineme do závitků, zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku. Podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby, zprudka 10 minut zapékáme.
- Pekáček vyjmeme, závitky upravíme na talíře, do výpeku přimícháme jogurt, posekaný kerblík a přelijeme jím závitky na talířích.