Rybí závitky s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Jogurt bílý 150 ml
Kerblík 20 g
Limetková kůra 8 g
Limetková šťáva 15 ml
Losos uzený 80 g
Mořský jazyk 800 g
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 60 g
Sůl 8 g
Sýr smetanový tavený 45% 60 g
Vývar rybí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vsypeme strouhanku, přidáme strouhanou limetkovou kůru, přilijeme limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme tavený sýr a důkladně promícháme. Na filety z mořského jazyka položíme po jednom plátku uzeného lososa, potřeme směsí z misky, zavineme do závitků, zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku. Podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby, zprudka 10 minut zapékáme.
  2. Pekáček vyjmeme, závitky upravíme na talíře, do výpeku přimícháme jogurt, posekaný kerblík a přelijeme jím závitky na talířích.