Fazolové karbanátky se žampiony

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 40 g
Fazole červené sterilované 400 g
Garam masala 1 kávová lžička
Máta 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná celozrnná 30 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.
  2. Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.
  3. Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.
  4. Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.
  5. Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.