Fazolové karbanátky se žampiony
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Máta |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
30 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.
- Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.
- Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.
- Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.
- Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.