Zapečené lilky s Mozzarellou

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Lilek 600 g
Mozzarella 180 g
Olej rostlinný 70 ml
Passata (drcená rajčata) 200 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné lilky nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme na jemno, Mozarellu krájíme na tenké plátky, Parmezán nastrouháme.
  2. Na oleji po obou stranách smažíme lilky do zlatova. Poté je naskládáme do zapékací mísy. Střídáme vrstvu lilků, Mozarelly, rajčatové passaty, bazalky. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Povrch zasypeme Parmezánem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme do zlatova.