Polévka ze štiky
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
20 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Polévkové koření |
20 g |
Štika obecná |
0.5 kg |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Žemle tuková |
100 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme.
- V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu.
- Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s kořením a přilijeme mléko.
- Rozmixujeme, přidáme do polévky rybí maso a dochutíme.