Polévka ze štiky

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Mrkev kořen 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 20 g
Petržel - nať 1 hrst
Polévkové koření 20 g
Štika obecná 0.5 kg
Sůl 1 špetka
Tuk 100 g
Voda pitná 1.5 l
Žemle tuková 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme.
  2. V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu.
  3. Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s kořením a přilijeme mléko.
  4. Rozmixujeme, přidáme do polévky rybí maso a dochutíme.