Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička zelená 1 ks
Cibule 1 ks
Garam masala 0.2 kávová lžička
Jehněčí maso 500 g
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava: větší zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  2. Rajčata: šest velkých pevných rajčat dobře omyjeje, odřízneme z nich vršky tak, že na rajčatech necháme stopky. Rajčatovou dužinu vydlabeme. Cibuli i zázvor nasekáme nadrobno, česnek utřeme, jehněčí maso umeleme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova nasekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme kousky zázvoru, směs okořeníme utřeným česnekem, solí,pepřem, koriandrem a kořením garam masala. Kořeněnou směs zahřejeme za stálého promíchávání, poté do ní přidáme namleté maso a restujeme, dokud maso nezhnědne. Nakonec vmícháme do masové náplně pokrájenou chilli papričku bez semen a ještě několik minut mícháme, aby se masová směs prohřála. Směsí naplníme vnitřky rajčat, přiklopíme odříznutými vršky rajčat se stopkami, urovnáme do připravené zapékací mísy a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Pečená rajčata servírujeme teplá, jako hlavní chod.