Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička zelená |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Garam masala |
0.2 kávová lžička |
Jehněčí maso |
500 g |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Příprava: větší zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- Rajčata: šest velkých pevných rajčat dobře omyjeje, odřízneme z nich vršky tak, že na rajčatech necháme stopky. Rajčatovou dužinu vydlabeme. Cibuli i zázvor nasekáme nadrobno, česnek utřeme, jehněčí maso umeleme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova nasekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme kousky zázvoru, směs okořeníme utřeným česnekem, solí,pepřem, koriandrem a kořením garam masala. Kořeněnou směs zahřejeme za stálého promíchávání, poté do ní přidáme namleté maso a restujeme, dokud maso nezhnědne. Nakonec vmícháme do masové náplně pokrájenou chilli papričku bez semen a ještě několik minut mícháme, aby se masová směs prohřála. Směsí naplníme vnitřky rajčat, přiklopíme odříznutými vršky rajčat se stopkami, urovnáme do připravené zapékací mísy a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Pečená rajčata servírujeme teplá, jako hlavní chod.