Svítek k rybám po švédsku

Ingredience


Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 špetka
Mléko plnotučné 4.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.
  2. Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.