Svítek k rybám po švédsku
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 špetka |
Mléko plnotučné |
4.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.
- Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.