Fazolová pizza s rajčaty

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Chilli paprička zelená 1 ks
Cibule červená 1 ks
Fazole červené sterilované 200 g
Kukuřice cukrová nakládaná 120 g
Listové těsto 250 g
Omáčka chilly 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.2 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava: pečicí plech vytřeme dvěma lžícemi olivového oleje, troubu předehřejeme na 220°C, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky.
  2. Postup: z listovho těsta vyválíme plát, silný asi centimetr.
  3. Z plátu těsta vykrájíme 4 kruhy s průměrem cca 10 cm. Vykrájené kruhy těsta potřeme olivovým olejem, cibuli a chilli papriku nakrájíme na kroužky, sýr nastrouháme. V hlubší míse smícháme rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak s chilly omáčkou, směs ochutíme pepřem a solí. Na korpusy těsta nejprve rozdělíme sterilované fazole a kukuřici, poté rajčatovou směs. Následně každou pizzu zasypeme cibulovými kroužky, pokrájenou chilli papričkou a strouhaným sýrem. Takto připravené pizzy pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut - upečené těsto by mělo mít zlatavou barvu, zelenina změkne a sýr se roztaví. Pizzy po mexicku servírujeme horké.