Fazolová pizza s rajčaty
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička zelená |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
120 g |
Listové těsto |
250 g |
Omáčka chilly |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava: pečicí plech vytřeme dvěma lžícemi olivového oleje, troubu předehřejeme na 220°C, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky.
- Postup: z listovho těsta vyválíme plát, silný asi centimetr.
- Z plátu těsta vykrájíme 4 kruhy s průměrem cca 10 cm. Vykrájené kruhy těsta potřeme olivovým olejem, cibuli a chilli papriku nakrájíme na kroužky, sýr nastrouháme. V hlubší míse smícháme rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak s chilly omáčkou, směs ochutíme pepřem a solí. Na korpusy těsta nejprve rozdělíme sterilované fazole a kukuřici, poté rajčatovou směs. Následně každou pizzu zasypeme cibulovými kroužky, pokrájenou chilli papričkou a strouhaným sýrem. Takto připravené pizzy pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut - upečené těsto by mělo mít zlatavou barvu, zelenina změkne a sýr se roztaví. Pizzy po mexicku servírujeme horké.