Halibut smažený s cibulovou omáčkou
Ingredience
Cibule červená |
200 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr krupice |
15 g |
Halibut atlantický |
800 g |
Ocet vinný červený |
25 ml |
Olej olivový |
40 g |
Pažitka |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Šalotka |
200 g |
Solamyl |
5 g |
Sůl |
10 g |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme.
- Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme.