Halibut smažený s cibulovou omáčkou

Ingredience


Cibule červená 200 g
Citronová šťáva 10 ml
Cukr krupice 15 g
Halibut atlantický 800 g
Ocet vinný červený 25 ml
Olej olivový 40 g
Pažitka 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Šalotka 200 g
Solamyl 5 g
Sůl 10 g
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme.
  3. Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme.