Vánoční srdíčka

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Pudinkový prášek - vanilkový 40 g
Rum 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, žloutky a nakonec přilijeme rum. Ze všech surovin vypracujeme tuhé a lesklé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme odležet do lednice nejméně na 30 minut.
  2. Pracovní desku posypeme moukou, přeložíme na ní těsto a rozválíme na velký plát o síle 5 mm. Z těsta tvarujeme vykrajovací formičkou srdíčka, která skládáme vedle sebe na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, při 180 stupních.
  3. Upečená srdíčka necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je sebereme a necháme volně vychladnout. Naskládáme do dózy, uzavřeme a necháme alespoň týden odpočívat.