Vánoční srdíčka
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, žloutky a nakonec přilijeme rum. Ze všech surovin vypracujeme tuhé a lesklé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme odležet do lednice nejméně na 30 minut.
- Pracovní desku posypeme moukou, přeložíme na ní těsto a rozválíme na velký plát o síle 5 mm. Z těsta tvarujeme vykrajovací formičkou srdíčka, která skládáme vedle sebe na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, při 180 stupních.
- Upečená srdíčka necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je sebereme a necháme volně vychladnout. Naskládáme do dózy, uzavřeme a necháme alespoň týden odpočívat.