Míša řezy

Ingredience


Cukr krupice 160 g
Cukr vanilka 20 g
Jablka 4 ks
Kakao 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mouka pšeničná hrubá 70 g
Ořechy vlašské 100 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Čokoláda hořká 80 g
Cukr vanilka 40 g
Kokos - mletý (Kopra) 70 g
Máslo čerstvé 300 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.
  2. Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.
  3. Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.