Míša řezy
Ingredience
Cukr krupice |
160 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
4 ks |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mouka pšeničná hrubá |
70 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Čokoláda hořká |
80 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
70 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.
- Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.
- Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.