Smažené chobotničky na zázvoru

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 40 g
Chobotnice 400 g
Cibulka jarní 200 g
Cukr třtinový 20 g
Ocet vinný 150 ml
Olej olivový extra panenský 50 g
Olej slunečnicový 30 g
Olihně 200 g
Sherry brandy 50 ml
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat.
  2. Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka.
  3. Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.