Smažené chobotničky na zázvoru
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
40 g |
Chobotnice |
400 g |
Cibulka jarní |
200 g |
Cukr třtinový |
20 g |
Ocet vinný |
150 ml |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Olihně |
200 g |
Sherry brandy |
50 ml |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat.
- Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka.
- Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.