Zapékaná cibule s mletým masem
Ingredience
Cibule |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Masový vývar |
2 dl |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
50 g |
Hovězí maso mleté |
160 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.5 dl |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
160 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno.
- Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou.
- Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme.
- V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova.
- Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme.