Žloutková omáčka bylinková
Ingredience
Cukr moučkový |
8 g |
Estragon |
10 g |
Kapary |
20 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Olej olivový extra panenský |
25 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku.
- Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet.