Žloutková omáčka bylinková

Ingredience


Cukr moučkový 8 g
Estragon 10 g
Kapary 20 g
Kopr čerstvý 10 g
Ocet vinný 15 ml
Olej olivový extra panenský 25 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku.
  2. Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet.