Sledi s estragonem

Ingredience


Cibulka jarní 120 g
Estragon 20 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 1 ks
Sleď čerstvý 1200 g
Strouhanka 50 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranč oloupeme, kůru z poloviny pomeranče nastrouháme, dužinu z celého pomeranče nakrájíme na velmi drobné kostičky, lístky estragonu posekáme najemno, jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Do misky nasypeme strouhanku, kůru, dužinu, estragon, cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Touto nádivkou naplníme břišní dutiny očištěných a vykuchaných sleďů, ryby potřeme panenským olejem položíme na alobal a každého sledě zvlášť zabalíme. Ryby vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  3. Ryby položíme na talíře i s alobalem, každý strávník si rybu rozbalí sám.