Sledi s estragonem
Ingredience
Cibulka jarní |
120 g |
Estragon |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
1 ks |
Sleď čerstvý |
1200 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomeranč oloupeme, kůru z poloviny pomeranče nastrouháme, dužinu z celého pomeranče nakrájíme na velmi drobné kostičky, lístky estragonu posekáme najemno, jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Do misky nasypeme strouhanku, kůru, dužinu, estragon, cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.
- Touto nádivkou naplníme břišní dutiny očištěných a vykuchaných sleďů, ryby potřeme panenským olejem položíme na alobal a každého sledě zvlášť zabalíme. Ryby vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- Ryby položíme na talíře i s alobalem, každý strávník si rybu rozbalí sám.