Brioškový chléb s jablky a mandlemi
Ingredience
Droždí sušené |
10 g |
Jablka |
80 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Med včelí |
40 ml |
Mléko polotučné |
240 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Sůl |
5 g |
Cukr krystal |
5 g |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nalijeme med, mléko a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na brioškový chléb.
- Po zaznění signálu přidáme nasekané mandle a na kostičky nakrájená vypeckovaná jablka a necháme péct.