Rebarbora zapečená s jablky

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Cukr skořicový 60 g
Jablka 500 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka polohrubá 220 g
Ořechy lískové 50 g
Pomerančová kůra 40 g
Reveň (Rebarbora) 500 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pomerančovou kůru a 5 minut povaříme. Scedíme, přendáme do pekáčku a posypeme skořicovým cukrem.
  2. V misce smícháme mouku s cukrem a drcenými ořechy, přidáme máslo a konečky prstů zapracujeme do močné směsi, až vznikne drobivé těsto. Nasypeme na ovoce v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.