Rebarbora zapečená s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Cukr skořicový |
60 g |
Jablka |
500 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka polohrubá |
220 g |
Ořechy lískové |
50 g |
Pomerančová kůra |
40 g |
Reveň (Rebarbora) |
500 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pomerančovou kůru a 5 minut povaříme. Scedíme, přendáme do pekáčku a posypeme skořicovým cukrem.
- V misce smícháme mouku s cukrem a drcenými ořechy, přidáme máslo a konečky prstů zapracujeme do močné směsi, až vznikne drobivé těsto. Nasypeme na ovoce v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.