Finský bramborový pudink

Ingredience


Brambory 1 kg
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 7.5 dl
Mouka pšeničná hrubá 4 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.
  2. Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.
  3. Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.