Řízky v kořeněné marinádě
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
0.5 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Vepřová kýta |
900 g |
Voda pitná |
150 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V misce rozšleháme vejce s kořením a směsí přelijeme řízky. Maso necháme v chladničce pod fólií marinovat.
- Pekáč vytřeme sádlem, vyskládáme do něj řízky, zalijeme marinádou, vodou a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.