Dušené vepřové závitky na víně

Ingredience


Arašídy 100 g
Česnek 3 stroužek
Kapie 80 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 80 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Vepřová kýta 600 g
Víno bílé 500 ml
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.
  2. Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.
  3. Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.