Dušené vepřové závitky na víně
Ingredience
Arašídy |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kapie |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
80 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
500 ml |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.
- Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.
- Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.