Treska dušená s rajčaty a celerem
Ingredience
Celer řapíkatý |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Estragon |
40 g |
Kapary |
40 g |
Olej slunečnicový |
25 g |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Sůl |
8 g |
Treska obecná |
600 g |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z tresky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, rajčata scedíme, lístky estragonu posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme řapíkatý celer, orestujeme, přidáme rajčata, kapary, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Přiložíme kousky ryby, piniová semínka a dusíme dalších 10 minut.
- Pokrm upravíme na talíře a posypeme estragonem.