Treska dušená s rajčaty a celerem

Ingredience


Celer řapíkatý 150 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Estragon 40 g
Kapary 40 g
Olej slunečnicový 25 g
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Sůl 8 g
Treska obecná 600 g
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z tresky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, rajčata scedíme, lístky estragonu posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme řapíkatý celer, orestujeme, přidáme rajčata, kapary, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Přiložíme kousky ryby, piniová semínka a dusíme dalších 10 minut.
  3. Pokrm upravíme na talíře a posypeme estragonem.