Rajčatová polévka studená

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Cukr krupice 5 g
Kostkový led 120 g
Ocet vinný 25 ml
Okurka salátová 100 g
Paprika mletá sladká 10 g
Paprika zelená 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1000 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata scedíme, vložíme do mixéru, přidáme salátovou okurku, očištěný celer a rozmixujeme dohladka. Polévku nalijeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, sůl, pepř, mletou papriku, zakápneme octem, přidáme trochu cukru a důkladně promícháme.
  2. Polévku podáváme s kousky ledu.