Rajčatová polévka studená
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Cukr krupice |
5 g |
Kostkový led |
120 g |
Ocet vinný |
25 ml |
Okurka salátová |
100 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1000 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata scedíme, vložíme do mixéru, přidáme salátovou okurku, očištěný celer a rozmixujeme dohladka. Polévku nalijeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, sůl, pepř, mletou papriku, zakápneme octem, přidáme trochu cukru a důkladně promícháme.
- Polévku podáváme s kousky ledu.