Studená zeleninová polévka s červenou řepou

Ingredience


Brambory vařené 100 g
Červená řepa sterilovaná 150 g
Cibule - nať 60 g
Cukr krupice 10 g
Hořčice 30 g
Kopr čerstvý 60 g
Mrkev kořen 150 g
Ocet vinný 80 ml
Okurka salátová 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu scedíme, nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, salátovou okurku nakrájíme na malé hranolky, kopr posekáme.
  2. Vařené brambory nasypeme do mísy a trochu je rozmačkáme vidličkou, přidáme hořčici, posekanou cibulovou nať, sůl, pepř, cukr a promícháme. Přidáme smetanu, vodu, ocet a znovu promícháme. Nakonec přisypeme červenou řepu, okurku, mrkev, kopr a opět promícháme.
  3. Polévku podáváme dobře vychlazenou.