Mléčný jablečnohruškový chléb
Ingredience
Anýz mletý |
2 g |
Cukr krupice |
40 g |
Droždí sušené |
10 g |
Hřebíček |
2 g |
Hrušky |
100 g |
Jablka |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
130 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Pepř bílý |
2 g |
Skořice mletá |
2 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 6 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme sůl, cukr, koření, hladkou mouku a na kousky nakrájené ovoce bez pecek. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na základní chléb.