Brambory vařené s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Brambory rané 1 kg
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.
  3. Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.