Brambory vařené s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Brambory rané |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.
- Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.