Vejce s rajčaty na kari

Vejce s rajčaty na kari - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 8 g
Chléb pšeničný (bílý) 140 g
Cibule 200 g
Kari koření 8 g
Kmín mletý 8 g
Máslo čerstvé 100 g
Paprika mletá sladká 10 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 4 ks
Zázvor mletý 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, osolíme, přidáme chilli koření, mletý zázvor, kari, kmín, mletou papriku, orestujeme, přidáme rajčata i s nálevem, promícháme, posypeme petrželkou a zvolna dusíme, až pokrm zhoustne. Vejce oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, vložíme opatrně do pánve, prohřejeme a odstavíme.
  3. Upravíme na talíře a podáváme s bílým chlebem.