Vejce s rajčaty na kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
8 g |
Chléb pšeničný (bílý) |
140 g |
Cibule |
200 g |
Kari koření |
8 g |
Kmín mletý |
8 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zázvor mletý |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, osolíme, přidáme chilli koření, mletý zázvor, kari, kmín, mletou papriku, orestujeme, přidáme rajčata i s nálevem, promícháme, posypeme petrželkou a zvolna dusíme, až pokrm zhoustne. Vejce oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, vložíme opatrně do pánve, prohřejeme a odstavíme.
- Upravíme na talíře a podáváme s bílým chlebem.