Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 5 g
Cibule 200 g
Cizrna konzervovaná 420 g
Cuketa 200 g
Datle 120 g
Jehněčí kýta 600 g
Mrkev kořen 150 g
Olej olivový 30 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozinky tmavé 25 g
Skořice mletá 4 g
Sůl 8 g
Tuřín 150 g
Vývar slepičí 700 ml
Zázvor mletý 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.