Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
5 g |
Cibule |
200 g |
Cizrna konzervovaná |
420 g |
Cuketa |
200 g |
Datle |
120 g |
Jehněčí kýta |
600 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
30 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozinky tmavé |
25 g |
Skořice mletá |
4 g |
Sůl |
8 g |
Tuřín |
150 g |
Vývar slepičí |
700 ml |
Zázvor mletý |
8 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.