Krevetové kuličky s kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
4 g |
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kari koření |
10 g |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej olivový |
40 g |
Petržel - nať |
60 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
4 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z krevet umeleme nebo posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vložíme maso, přidáme cibuli, česnek, sůl, strouhanku, mleté chilli koření, kari koření, zázvor, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme kuličky, které smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
- Na talířích kuličky pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou petrželkou.